पं. कुलचन्द्र गौतम र प्रपञ्चचर्चा Pandit Kulchandra Gautam ra Prapanchacharcha - पौडेल Poudel, रामचन्द्र Ramchandra (Bodhi: An Interdisciplinary Journal, 2019)
यस लेखमा पं.कुलचन्द्र गौतमको जीवनयात्रालाई प्रस्तुत गरिएको छ । यसैसन्दर्भमा उनको जन्मसमय, स्थान, परिवेश, नामकरण लगायत्का विषयमा प्रकाशपारिएको छ । यस क्रममा विषयपरिचय, पं.कुलचन्द्र गौतमको जीवनयात्रा, जन्म,जन्मस्थल र नामकरण, जीवन–परिवेश, रचना र पुनः प्रकाशन, प्रपञ्चचर्चाकोअध्ययन, कथानक, परिवेश विधान, भावविधान, केन्द्रीय कथ्य, कथनपद्धति,छन्दविधान, अलङ्कारविधान, भाषा, शैली, शीर्षकविधान, निष्कर्ष, सारांश आदिविषयलाई २१ वटा शीर्षकमा विभाजन गरी अनुशीलन गरिएको छ ।कुञ्जी शब्दहरू ः विद्वच्छिरोमणि, मनोवृत्ति, प्रपञ्चर्चा, कलुष, प्रायश्चित्त, पापः,गोत्रहत्या, प्रभूतपापा, शठ, रोदनध्वने, निपिता, दुर्भगा, दशगात्र ।