सार्वजनिक शिक्षाको सबलीकरणका उपायहरू - लम्साल Lamsal, तिलकप्रसाद Tilakprasad (Kutumbha vani, 2023)
प्रस्तुत लेख सार्वजनिक शिक्षाको सबलीकरणसँग सम्बन्धित छ । यसमा सार्वजनिक विद्यालयमा हुने शिक्षण सिकाइलाई प्रभावकारी बनाउन अपनाउनु पर्ने उपायहरू सुझाइएको छ । यस क्रममा शिक्षक, विद्यालय व्यवस्थापन समिति, शिक्षक अभिभावक सङ्घ (पिटिए), बालबालिका, अभिभावक, गाउँपालिकावा नगरपालिका, सङ्घसंस्था तथा शैक्षिक व्यक्तित्वहरू आदि विभिन्न पक्षहरूलाई उचित परिचालन गरेर सार्वजनिक शिक्षाको सबलीकरण गर्न सकिन्छ र त्यसका माध्यमबाट सार्वजनिक शैक्षिक क्षेत्रमा व्यापक सुधार र परिवर्तन गर्न सकिन्छ भन्ने निष्कर्ष निकालिएको छ ।