घरेलु कामदार बालबालिकाहरूको शैक्षिक अवस्था Gharelu Kamdar Balbalikaharuko Shaikshik Awastha - वेल्वासे Belbase नारायण Narayan प्रसाद Prasad (Tribhuvan University Journal, 2013)
लेखको शीर्षक घरेलु कामदार बालबालिकाहरूको शैक्षिक अवस्था रहेको छ । यसको उद्देश्य घरेलु कामदार वालकालिकाहरूले शिक्षा आर्जनमा सामाना गनुपर्ने समस्याहरूको पहिचान गरी सुझाव दिनु रहेको छ । यो अध्ययन १० देखि १६ वर्ष उमेर समूहका २० जना केटाकेटीहरूमा सीमित गरिएको छ । लेखको ढा“चा गुणात्मक र परिमाणात्मक छ । तथ्याङ्क सङ्कलन गर्न प्राथमिक तथा द्वितीय स्रोतहरूको प्रयोग गरिएको छ । छलफल र नतिजाअन्र्तगत घरेलु बलश्रमिकका विभिन्न समस्याहरू, जस्तै– वैयक्तिक, परिवारिक, आर्थिक तथा सामाजिक, नीतिगत, भेदभाव, शैक्षिक, साथीसमूहसँग जोडिएका समस्याहरूका साथै शैक्षिक पह“ुच बढाउने उपायहरूको व्याख्या तथा सुझावहरू दिइएको छ ।