घरेलु कामदार बालबालिकाहरूको शैक्षिक अवस्था Gharelu Kamdar Balbalikaharuko Shaikshik Awastha - वेल्वासे Belbase, नारायण Narayan प्रसाद Prasad (Tribhuvan University Journal, 2013)
लेखको शीर्षक घरेलु कामदार बालबालिकाहरूको शैक्षिक अवस्था रहेको छ ।यसको उद्देश्य घरेलु कामदार वालकालिकाहरूले शिक्षा आर्जनमा सामाना गनुपर्नेसमस्याहरूको पहिचान गरी सुझाव दिनु रहेको छ । यो अध्ययन १० देखि १६ वर्ष उमेरसमूहका २० जना केटाकेटीहरूमा सीमित गरिएको छ । लेखको ढा“चा गुणात्मक रपरिमाणात्मक छ । तथ्याङ्क सङ्कलन गर्न प्राथमिक तथा द्वितीय स्रोतहरूको प्रयोगगरिएको छ । छलफल र नतिजाअन्र्तगत घरेलु बलश्रमिकका विभिन्न समस्याहरू, जस्तै–वैयक्तिक, परिवारिक, आर्थिक तथा सामाजिक, नीतिगत, भेदभाव, शैक्षिक, साथीसमूहसँगजोडिएका समस्याहरूका साथै शैक्षिक पह“ुच बढाउने उपायहरूको व्याख्या तथासुझावहरू दिइएको छ ।