भूपि शेरचनको ‘हामी’ कवितामा सङ्कथन निर्मिति Bhupi Sherchanko "hami" kabitama Sankathan Nirmiti - एटम Atom, नेत्र Netra (Tribhuvan University Journal, 2020)
प्रस्तुत अनुसन्धानात्मक लेखमा कवि भूपि शेरचनको ‘हामी’ कवितालाई पाठकारूपमा लिई त्यसमा सङ्कथन निर्मितिका विभिन्न पक्षहरूको विश्लेषण र मूल्याङ्कन गरेरउक्त कविताको अर्थ निक्र्यौल गरिएको छ । ‘हामी’ कवितामा सङ्कथन निर्मितिहरू कसरीवितरित भएका छन् र तिनको अन्तर्सम्बन्धबाट उक्त कविताको आशय निर्धारण गर्नु यसलेखका उद्देश्य हुन् । यसमा सङ्कथन विश्लेषणका अध्येता जेम्स पल गीले स्थापना गरेका सातप्रकारका सङ्कथन निर्मितिका आधारभूत मान्यतालाई सैद्धान्तिक ढाँचाका रूपमा अवलम्बनगरी पाठगत विश्लेषण गरिएको छ । यसमा प्राकृतिक वस्तु र मानवीय सहभागीहरूका निरर्थक क्रियाकलापहरूको दृष्टान्तहरूबाट तार्किक शृङ्खलाको सुसंयोजन गरी ‘हामी’ कवितामामानवीय अभिमान र यथार्थबिचको भिन्नताप्रति तीक्ष्ण व्यङ्ग्य एवम् अनस्तित्वमा पनिअस्तित्वको सम्भावना खोजी गरिएको छ भन्ने निष्कर्ष निकालिएको छ ।