व्याकरणसिद्धान्तरीत्या शब्दसाधुत्वसमीक्षणम् - Sapkota, Jagannath Sharma (अन्वेषणा Anveshana, 2025)
लेखेऽस्मिन्पाणिनीयव्याकरणरीत्या शब्दसाधुत्वस्य समीक्षणं महाभाष्यानुसारिवैयाकरणभूषणसारमञ्जूषादिविविधग्रन्थ-निदर्शितदृशा प्रस्तूयते । तत्रादौ किं नाम साधुत्वं, शक्तत्वस्यैव साधुत्वलक्षणत्वे का विप्रतिपत्तिरित्यादिकं साधु विमृश्यान्ते वैयाकरणसिद्धान्तानुसारिसाधुत्वस्वरूपं सप्रमाणं निरूप्यते ।