के तिमीले मलाई आविष्कार गर्यौ ? कवितामा लयविधान - गुरुङ Gurung, गौरीसरा Gourisara (DMC Journal, 2022)
‘के तिमीले मलाई आविष्कार गर्यौ ?’ कवि सरिता तिवारी (२०७२) द्वारा लिखित लामो गद्य कविता हो । नारी अस्तित्वको पक्षमा लेखिएको यो कविताप्रश्नहरूको कारखाना (२०७२) कवितासङ्ग्रहमा समेटिएको छ । २४९ शब्द, ५७ पङ्क्ति र ११ अनुच्छेदमा संरचित यस कविताको लय विधानको अध्ययनका लागि लयविधानको विभिन्न सैद्घान्तिक आधारहरू पङ्क्तिविन्यास, समानान्तरता, विचलन, विपरितता,खण्डीकरण, सम्बोधन र लेख्यचिह्नहरूलाई आधार लिइएको छ ।