‘सालको पातको टपरी’ गीतको सङ्कथन विश्लेषण - नेपाल शक्तिराज (Dristikon: A Multidisciplinary Journal, 2021)
प्रस्तुत लेख ‘सालको पातको टपरी’ नामक गीतको सङकथनमा केन्द्रित छ । यसमा सङकथनको खोजी गर्ने क्रममा गीतको लयविधान, सहचार्य सम्बन्ध र सन्दर्भहरुको पनि प्रक्षेपण गरी पूर्ण सङकथनात्मक पाठमा रुपमा अध्ययन गरिएको छ । गीति लयदेखि गीतका विभिन्न संरचनागत तथा अर्थगत सङकथनहरुको खोजीमा यो लेख केन्द्रित छ ।