रससामग्रीका सन्दर्भमा अनुभावको सैद्धान्तिक सन्दर्भ A theoretical context of experience in the context of rasamagrai - निरौला Niraula टंक प्रसाद Tanka Prasad (Innovative Research Journal, 2023)
प्रस्तुत लेख रस सामग्री अन्तर्गत अनुभावको परिचय, प्रकार र स्थायीअनुसार अनुभावका प्रकारको विभाजनमा केन्द्रित छ । यस लेखलाई विषय परिचय, लेखसार, उद्देश्य, पारिभाषिक शब्दावली, अनुभाव परिचय, प्रकार र स्थायी अनुसार अनुभावका प्रकार, निष्कर्ष र सन्दर्भग्रन्थसूची जस्ता शीर्षक उपशीर्षकमा विभाजन गरेर अध्ययन गरिएको छ । यो लेख व्याख्या विश्लेषणत्मक विधि अपनाएर लेखिएको छ । यसका साथै यस लेखका लागि आचार्य भरतको कृति नाट्यशस्त्र अनि विश्वनाथप्रणीत कृति साहित्य दर्पणलाई प्राथमिक स्रोत र अन्य ग्रन्थलाई द्वितीय स्रोतका रुपमा ग्रहण गरिएको छ l