नेवा: फिल्मया इतिहास - Sunita Rajbhandari (Nepalbhasha, 2025)
फिल्म दृश्य कला साहित्य ख:। थ्वयात नेपालीं चलचित्र धाइ । चलचित्रया दृश्य नाटकसिबें पाइ, नाटकय् कलाकारया अभिनयपक्ष मुख्य जुइसा फिल्मय् अभिनयसिबें प्राविधिकपक्ष प्रमुख जुइ । नेवा:तसें चलचित्रयात बोलिचाली प्याखं धाइसा सम्बन्धित समाजं संकिपा धाइ । नेपालय्‌ दय्‌कूगु नेपाली फिल्म आमा& खः । नेवा:फिल्मया शुरुवात ‘सिलु’ ने. सं. ११०७ निसें जुल । थ्व लेखय्‌ नेवा:फिल्म इतिहासयात निर्देशकीय पक्षं दुवालेगु हे थ्व लेखया उद्देश्य ख: । थुकिया सिद्धान्त अटोर सिद्धान्त खः । थ्व सिद्धान्तकथं फिल्म निर्माणय्‌ निर्देशक सर्वेसर्वा जुइ, फिल्मया अन्तर्वस्तुइ निर्देशक हे जिम्मेवार जुइ । थुकिं नेवाः फिल्मया इतिहासय्‌ निर्देशक केन्द्रित फिल्म छु देन जुल सीकेफै । ने. सं. ११०७ दँनिसें न्ह्या:गु नेवा:फिल्म इतिहास पेंगू दशक थ्यन । नेवा:फिल्मया इतिहासय्‌ ३५म्ह निर्देशकं १२५गू फिल्म दय्‌केधुंकूगु खनेदु । पेंगू दशकया नेवा:फिल्म इतिहासय्‌ प्रविधिगत ल्याखं निधा: खनेदत ।