(untitled) (Prajna प्रज्ञा, 2025)
समयको नदीमा आउने बाढीको इतिहास दजला, फरात त्यो सुमेरियन सभ्यताभन्दा पनि धेरै पुरानो हो, सायद ती नदीको त्यही प्राचीन जलप्रलयाग्निले त्यहाँका बासीलाई ककेसियन बनाएको पो हो कि ? नदीमा मात्र होइन औँसी, पूर्णे, चन्द्रमाको गुरुत्वाकर्षणको परिणाम सागरमा समेत र अझै सागर मात्र पनि कहाँ हो र त्यही गुरुत्वाकर्षणले सायद मानव रक्तसागरमा पनि अज्ञात, अनिर्धारित औँसी, पूर्णे ज्वारभाटा ल्याइदिन्छ ।