गलैंचा बुनाइमा ग्राफिङ प्रविधिको महत्त्व {Importance of graphing technique in carpet weaving} (SIRJANĀ – A Journal Of Arts and Art Education, 2017)
नेपाली हस्तकलाका क्षेत्रमा गलैंचाले महत्त्वपूर्ण स्थान ओगटेको छ । हामीकहाँ  व्यावसायिक रूपमा गलैंचाउद्योग निकै विस्तार भइसकेको छ । प्रस्तुत छोटो लेखको उद्देश्य गलैंचा डिजाइनका लागि आवश्यकग्राफिङबारे जानकारी दिनु रहेको छ ।{Carpets occupy an important place in the field of Nepali handicrafts. We have carpets commercially The industry has expanded a lot. The purpose of this short article is to design a carpet Giving information about graphing.}