आधुनिक नेपाली मूर्तिकला : सन्दर्भ ऐतिहासिक सैनिक स्मारक मूर्तिहरू {Modern Nepali Sculpture: Reference Historical Military Memorial Statues} - खत्री Khatri, ओम Om (SIRJANĀ – A Journal Of Arts and Art Education, 2017)
नेपालमा मूर्तिकलाको समृद्ध र उत्कृष्ट परम्परा रहि आएको छ । हामीसंग शास्त्रीय परम्परामा आधारित मूर्तिकलाको गौरवशाली इतिहास रहेको छ भने समसामयिक मूर्तिकलाको क्षेत्रमा पनि नेपाली मूर्तिकारहरूले उल्लेखनीय योगदान पुर्याउंदै आएका छन् । प्रस्तुत लेख आधुनिक नेपाली मूर्तिकलाका प्रकरणमा ऐतिहासिक दृष्टिले महत्त्वपूर्ण सैनिक स्मारक मूर्ति रचनाहरूबारे केन्द्रित रहेको छ । {Nepal has a rich and excellent tradition of sculpture. Based on the classical tradition we have. There is a glorious history of sculpture and Nepali in the field of contemporary sculpture. Sculptors have made significant contributions. This article is about modern Nepali sculpture. The episode focuses on historically important military memorial sculptures.}